Sistema d’alertes de protecció civil. Prova d’enviament d’alertes.

Aquest dijous 27 d’abril de 2023 d’ 11.00 a 13.00 h Protecció Civil realitzarà una prova del Sistema d’Alertes a les comarques de Girona i Catalunya Central.

El passat mes de febrer es va posar en funcionament el sistema d’Alertes de Protecció Civil en el marc del compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l’obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d’alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.
És una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.
Malgrat que s’espera que s’utilitzi en comptades ocasions, aquest sistema tindrà un important impacte social, ja que esdevindrà un missatge de difusió massiva a la població.

Durant la prova, els telèfons mòbils que rebin l’alerta de Protecció Civil, sonaran i es visualitzarà a la pantalla un missatge indicant que és tracta d’una prova. Durant la prova els telèfons mòbils sonaran i vibraran de forma simultània, malgrat estiguin en silenci.

Informació per rebre les alertes de protecció civil.

https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/cecat/vols-rebre-alertes-protecciocivil/