El municipi

Situat a la part meridional de la comarca. Ocupa un territori de 34,76 km². Limita al nord amb els municipis de les Preses i Santa Pau, per l’est amb Sant Aniol de Finestres i amb Les Planes d’Hostoles per l’est i el sud. Una part del límit sud es comunica amb la Comarca d’Osona a través del municipi de Rupit i Pruit.

Sant Feliu està a 473 m d’altitud. El riu Brugent, afluent de Ter, divideix el terme on brollen més de cinquanta fonts. El nord del municipi forma part del Parc Natural de la Garrotxa i el sud forma part de l’Espai d’interès Natural del Collsacabra.

La vila de Sant Feliu, que és el cap municipal, té el seu nucli dividit a banda i banda del Brugent. Està situada sobre l’eix que comunica Olot amb Santa Coloma de Farners, la carretera C- 63, i als peus dels cingles de la Salut. Té uns 1370 habitants i és considerada un nucli de tipus mitjà en l’àmbit comarcal urbà.

L’activitat econòmica ha estat tradicionalment l’agricultura, l’explotació forestal, la construcció i la indústria. Els conreus fonamentals són l’ordi, el blat de moro, les lleguminoses, els farratges, les hortalisses i els fruiters. Pel que fa a la ramaderia, és important el bestiar boví, oví, porcí, i l’aviram. Al sector industrial, abans de la crisi del tèxtil, destacaven els establiments dedicats al gènere de punt, avui, però, les fàbriques que dominen són les d’embotits. El sector turístic també té un pes molt important.