Sant Feliu de Pallerols

BENVINGUTS!

Sant Feliu de Pallerols és una vila catalana de la província de Girona situada a la comarca de La Garrotxa i a la capçalera de la Vall d’Hostoles.

Tot el municipi forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i part del Sud, de l’Espai d’Interès Natural del Collsacabra. Tres grans eixos defineixen la Vila de Sant Feliu de Pallerols:

El paisatge

Sant Feliu de Pallerols està envoltat de muntanyes, verdes, molt verdes, també de volcans. No li falta aigua, el riu Brugent travessa la població i del seu sòl hi brollen un gran nombre de fonts. La varietat paisatgística el fa ideal per practicar l’excursionisme.

La cultura i la tradició

Poble de músics importants i artistes destacats. De tradició mil·lenària amb una faràndula espectacular: cal veure el Ball dels Cavallets, els Gegants i la Mulassa que junt amb la Festa Major ha estat declarat pel govern de la Generalitat de Catalunya festa patrimonial d’interès nacional. Amb una llegenda que li dona identitat, els santfeliuencs són coneguts arreu com els pescallunes.

La història

Carregat d’història, conserva els elements que justifiquen el seu passat inquiet: ponts i esglésies romàniques, castells medievals, el Castell d’Hostoles i el de Colltort, cases pairals de gran interès, el casc antic de la Vila. Territori remença. Les revoltes remences (aixecament dels pagesos contra els feudals) deixaren empremta.


Sant Feliu de Pallerols és una vila que no deixa indiferent, més aviat et sorprèn i finalment et pesca!