Espai Natural Protegit del Brugent

L’Espai Natural Protegit del Brugent pertany als municipis de Sant Feliu de Pallerols i Les Planes d’Hostoles, a la comarca de la Garrotxa. 

El riu Brugent té un cabal constant i abundant degut al clima de la Garrotxa, i això fa que tingui una morfologia particular. Els desnivells del terreny propicien la creació de petites cascades d’aigua allà on el riu passa, originant en la seva part inferior el que coneixem com a gorgues.

Avui dia, aquest riu és un espai lúdic que ofereix benestar, salut i qualitat de vida als ciutadans del seu municipi i de la resta de territori, però també és una reserva de biodiversitat.

Des de l’estiu de 2020 s’accedeix als gorgs a través d’un tiquet de dia que atorga el dret d’accés a tots els espais.

Aquest tiquet és imprescindible per accedir-hi ja que hi ha un aforament limitat de persones que poden accedir cada diàriament a tot l’espai natural. Aquest aforament es determina mitjançant un estudi de la capacitat de càrrega de l’espai que té en compte factors ecològics i socials. D’aquesta manera, es garanteix l’accés als gorgs de la manera més segura possible per a tots els visitants, i alhora vetllem per la preservació de les gorgues del Brugent i la fauna i flora que hi habita.

Horari d’accés recomanat: De 10:00 h a 18:00 h.

Equipaments i serveis:

L’inici de l’itinerari es troba al punt d’informació (situat a l’aparcament habilitat), que trobareu obert durant l’horari d’accés recomanat. A més, durant la temporada alta (Setmana Santa i de juny a octubre), diversos informadors ambientals atendran els visitants per resoldre dubtes i oferir informació a diferents punts de l’Espai Natural.

RESERVES:

ÉS NECESSARI RESERVAR UN TIQUET DE DIA PER ACCEDIR A L’ESPAI NATURAL:

  • CAPS DE SETMANA, PONTS I FESTIUS DES DEL 23 DE MARÇ FINS A L’1 D’OCTUBRE.
  • CADA DIA DES DEL 24 DE JUNY FINS AL 3 DE SETEMBRE.

LA RESTA DE DIES SÓN DE LLIURE ACCÉS. GRÀCIES PER LA VOSTRA COL·LABORACIÓ.

Fulletó Espai Protegit del Brugent

Més informació: https://www.espaiprotegitdelbrugent.cat/ca/

Tota la comarca ofereix un gran ventall de possibilitats per gaudir dels paratges naturals de la zona.