Equips i associacions esportives del municipi

U.E HOSTOLES

El futbol és indubtablement l’esport amb més arrelada, afecció i antiguitat a Sant Feliu.

Els orígens de la U.E. Hostoles caldria buscar-los el 1908 amb la creació del Deport Pallarolenc. Però no és fins al 1915-16 que es construeix el primer camp de futbol a Sant Feliu, als Arbres d’en Casals. Va ser cap al 1921 que es donà un fort impuls a aquest esport i es va construir un nou i millor camp de futbol als darreres del Puig d’en Sala. Per raons polítiques es va dissoldre l’equip l’any 1931 i no va ser fins a l’any 1936 que es va tornar a reactivar construint-se un nou camp de futbol al Grup Verge de la Salut i finalment va prendre el nom d’Unió Esportiva Hostoles que va perdurar fins al 1939. A partir de 1940 s’adoptà la nova denominació Club de Futbol Santfeliuense, s’amplià el camp diverses vegades i el 1946 s’hi va plantar herba. No va ser fins al 1951 que l’equip es va vestir oficialment de blanc.

Entre 1958 i 1962, Sant Feliu es troba sense futbol. La majoria dels jugadors varen fitxar per altres equips que els començaren a remunerar econòmicament. Mentrestant aquí es quedà un equip més modest i senzill. El 1963 fins a l’actualitat significà la represa d’un equip de futbol censat a la Federació Catalana de Futbol que recupera l’antic nom, UNIÓ ESPORTIVA HOSTOLES.

Durant tots aquests anys s’ha jugat a les categories d’aficionat, 3a i 2a regional, s’ha aconseguit el campionat de lliga de l’any 1965-66 i el 1977-78, aconseguint l’ascens de categoria, igual que l’any 1992-93, per reestructuració d’aquesta.

El desembre de 1997 es va inaugurar el nou camp de futbol municipal al carrer Puig d’en Sala.

Telèfon de contacte: 972 444 498  – David Casadevall


ASSOCIACIÓ ESPORTIVA UNIÓ REMENCES

La Unió Remences és un club de futbol base multi seu, dinàmic, referent, de qualitat i sostenible amb una zona d’actuació compresa entre les poblacions de Sant Feliu de Pallerols, Les Planes d’Hostoles, Amer, Anglès i Osor.

El Ter-Brugent A.E. a principis d’any (2021) comença a establir converses i reunions entre els següents clubs esportius: Unió Esportiva Hostoles, Les Planes Club de Futbol, Amer Club de Futbol i la Unió Esportiva Osor.

S’acorda d’unificar el futbol base del nostre territori i amb les portes obertes a la participació d’altres clubs pròxims. Uns acords amb un projecte esportiu i amb un pla tècnic i metòdic en comú: formar jugadors i jugadores de futbol amb totes les categories i nivells, des de l’escoleta, prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i fins a juvenil.​

Un club de futbol base referent, de qualitat i sostenible. Que sigui capaç de transmetre uns aprenentatges esportius i sòlids, una disciplina esportiva, una activitat de salut, uns valors humans, un treball d’equip i d’unió, una metodologia establerta, una pedagogia de les necessitats específiques dels jugadors i jugadores, una confiança propera i de relació amb les famílies dels nens i nenes i una implicació oberta i objectiva amb les regidories d’esports dels Ajuntaments.

Amb aquesta unificació el Ter-Brugent A.E. manté la seva estructura interna i estatuària sense ànim de lucre i canvia la seva denominació amb el nom Associació Esportiva Unió Remences.


CLUB ATLETISME PESCALLUNES

El Club Atletisme Pescallunes va néixer formalment el 1983, inicialment amb el nom de Grup Pescallunes, prenent el relleu en l’organització de la Pujada a la Salut de l’Esbart Barretines.

D’aquells temps avui dia, les coses han canviat molt, i formem un club obert a tot aquell que li agradi la pràctica de l’atletisme en el vessant córrer o caminar. Com a club organitzem la Pujada a la Salut (ininterrompudament des de 1975), el Cross d’Estiu (des de 1983) així com organitzar alguna marxa i / o caminada pels voltants del nostre poble.

Ens agrada participar en carreres i / o caminades per tot Catalunya, i pràcticament, cada cap de setmana els membres del club participem en les carreres i / o caminades que hi ha al voltant de casa (i alguna vegada no al voltant). Volem ser un punt de trobada de nous amics i companys on poder gaudir de l’esport que ens agrada, així com un club obert a totes aquelles iniciatives que es vulguin dur a terme.

Per a qualsevol qüestió poden posar-se en contacte a través del mail: catpescallunes@gmail.com


SKALDABECS SANT FELIU

Grup de gent de Sant Feliu aficionats a l’esport que organitzen:

  • Pesca corriols BTT

Va ser l’any 1994, d’això ja fa 17 anys, que una colla d’aficionats a la bicicleta de muntanya vam decidir organitzar una pedalada, sense caire competitiu, tan sols per fomentar la pràctica de l’esport amb bicicleta de muntanya i sobretot per donar a conèixer la nostra terra i el nostre entorn. El nostre municipi és ideal per practicar-hi el BTT la gran quantitat de camins, corriols i pistes existents, juntament amb uns paisatges meravellosos, fan que ens resulti molt fàcil trobar cada any un recorregut diferent i que deixi ganes de tornar a la majoria de participants.

En el transcurs d’aquests anys hem tingut dificultats, sobretot problemes meteorològics que hem solvatat amb més o menys encert, el que mai ha fallat ha estat la dedicació i les ganes, dels membres de l’organització així com dels companys, familiars, aficionats, etc. que a mesura que s’acosta el dia de la pedalada ens ajuden de manera incondicional però amb gran entusiasme.

Més informació:


MOTO CLUB GAS A LA BURRA

Associació que va néixer el novembre de 2010 amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament i la pràctica continuada de l’activitat física i esportiva. Està formada per un grup de joves afeccionats al món del motor, per això té com a objectiu la pràctica de la modalitat i/o disciplina del Motociclisme.

Organitzem competicions com la Cursa America i la Trobada Offroad.

Per qualsevol qüestió us podeu posar en contacte al telèfon 972 444 234 (Gerard Matas)