Espai Protegit del Brugent

El Brugent és un riu que transcorre pels municipis de Sant Feliu de Pallerols i les Planes d’Hostoles.

Funciona com a corredor biològic entre la Zona Volcànica de la Garrotxa i la part baixa del riu Ter gràcies al bon estat de conservació de la biodiversitat que alberga.

A causa del seu alt valor natural, forma part de la xarxa d’Espais Naturals Protegits de Catalunya i és considerat una Zona Especial de Conservació (ZEC) dins la xarxa europea Natura 2000.


El projecte de gestió de l’Espai Natural Protegit del Brugent ha estat pioner a Catalunya pel que fa a la regulació dels espais fluvials de conques internes.

Catalunya està experimentant un augment significatiu d’afluència als espais naturals i el cas dels gorgs de Sant Feliu de Pallerols i Les Planes d’Hostoles és un cas d’èxit i innovació en la gestió d’aquest impacte.

Els ajuntaments d’ambdós municipis, conjuntament amb la Fundació Emys, hem tractat aquesta problemàtica de manera holística, valorant l’espai natural protegit i compatibilitzant la conservació de la natura amb la visita de l’espai i la convivència ciutadana.

Horari d’accés recomanat

  • De 10:00 h a 14:00 h i de 15:00 h a 18:00 h.

RESERVES

Des de l’estiu de 2020 s’accedeix als gorgs a través d’un tiquet de dia amb reserva prèvia que atorga el dret d’accés a tot l’Espai Natural Protegit del Brugent.

Aquest tiquet és imprescindible per accedir-hi, ja que hi ha un aforament limitat de 300 persones per dia a tot l’espai natural.

Recomanem als visitants que passin primer pel punt d’informació per a poder rebre informació sobre l’espai, la ruta i els seus valors naturals, així com de la normativa vigent.

D’aquesta manera, es garanteix l’accés als gorgs de la manera més segura possible per a totes les visitants, i alhora vetllem per la preservació de les gorgues del Brugent i la fauna i flora que hi habita.

Els diners recaptats de la venda de tiquets van íntegrament destinats a cobrir el cos d’informadors ambientals i guardes rurals, a més de fer accions de manteniment, neteja i conservació d’aquest Espai Natural Protegit.

Quan s’ha de fer reserva prèvia?

  • Durant Setmana Santa
  • Els caps de setmana del 15 d’abril al 23 de juny
  • Cada dia del 24 de juny al 3 de setembre
  • Caps de setmana, ponts i festius des del 4 de setembre fins a l’1 d’octubre
  • La resta de dies són d’accés lliure

Preus i més informació

✓ Preu per persones majors de 8 anys (incloses les de 8 anys): 5 €

✓ Preu per menors de 8 anys: Gratuït (cal incloure els infants en la reserva)

🕓 Horari d’informació:

  • Setmana Santa i del 24 de juny al 3 de setembre: cada dia de 10 h a 14 h i de 15 h a 18 h.
  • Del 15 d’abril fins al 23 de juny i del 4 de setembre a l’1 d’octubre: dissabte, diumenge i festius de 10 h a 14 h i de 15 h a 18 h.

📞 Per a més informació podeu trucar al +34 722 26 49 84 o contactar al mail: info@espaiprotegitdelbrugent.cat

👪 Si sou un grup de més de 20 persones, cal que accediu a l’espai natural acompanyats d’un guia naturalista. Per organitzar la visita, contacta amb nosaltres al correu visita@espaiprotegitdelbrugent.cat.


Equipaments i serveis

Durant l’horari d’accés recomanat trobaràs obert el punt d’informació (situat a l’aparcament habilitat). A més, durant la temporada alta (Setmana Santa i de juny a octubre), diversos informadors ambientals estaran a la disposició dels visitants per resoldre dubtes i oferir informació en diferents punts de l’Espai Natural.

Podeu trobar tota la informació a: https://www.espaiprotegitdelbrugent.cat/ca/